martes, 3 de febrero de 2015

Musicroní2ate! Para sacarse el sombrero… Para ponerse la gorra


Hace un año, este mismo blog estuvo a punto de desaparecer por problemas "ajenos"… problemas ajenos, pero "propiamente" graves… De hecho, cesó la actividad de Las Piedras de la Ágora durante el primer trimestre de 2014.

Debatiéndose este blog en su agonía... Hubo una Web, hubo un amigo, que recogió la bandera caída en el agostado suelo y sujetó con firmeza el estandarte pisoteado de este sitio. Hubo una Web, hubo un amigo, que lo levantó por mí, para que, de nuevo, ondeara libre al viento. Hubo una Web, hubo un amigo, que pusieron música a este afásico espacio cuando mi voz había quedado callada… cuando mi voz había quedado ahogada entre silencios eviternos.

Esa Web es Música Crónica, ese amigo es su fundador: David Monserrat.


Este pasado mes de enero, ¡Música Crónica a cumplido 2 años! En tan sólo 24 meses, se ha convertido en una revista online de música independiente de referencia, logrando codearse con las grandes Webs de este género.

Al igual que hizo el año pasado, el equipo de Música Crónica, para celebrar su aniversario, ha publicado un álbum digital… pero, en esta ocasión, se trata de un proyecto solidario con AFANOC (Asociación de Niños con Cáncer), se trata del lanzamiento del disco: Musicroní2ate!

Carátula del álbum solidario “Musicroní2ate”

Musicroní2ate! es un recopilatorio compuesto por 20 canciones inéditas (muchas de ellas creadas especialmente para la ocasión). Para este gran proyecto han colaborado desinteresadamente grandes artistas del panorama independiente estatal, como son:

  1. CONMUTADORES - Revolution 
  2. ADRIAN LEVI - Paper Windmills 
  3. SALVADOR TÓXICO - Música Crónica 
  4. LA SOMBRA DEL ÁTOMO - Extraño 
  5. CLARA PLATH - Little Sue 
  6. MY YELLOWSTONE - Daddy Stop 
  7. A QUIET MAN - You're Gone 
  8. ORANGE BROEK - Estrella en Expansió 
  9. STAND UP AGAINST HEART CRIME - Wrong 
  10. MÁS ALLÁ - Benelux mon amour 
  11. ROI NU - Sam & the Son of Evil 
  12. MOMENTO CERO - Tu Espada y mi Pared 
  13. THE PINKER TONES - Tui Tui 
  14. AMBROS CHAPEL - Broken Dance 
  15. VARRY BRAVA - Ilegal (cool version) 
  16. LA CATEDRAL SUMERGIDA - La Catedral Sumergida (lounge version) 
  17. CRATOR - Serem (new version) 
  18. STEVEN MUNAR & THE MIRACLE BAND - Beneath the Waves (acoustic version) 
  19. NITONIKO - Niño Solitario (alternative version) 
  20. SOKOLOV - Moto's Paco (electronic version) 

¡¡El precio es tan sólo de 5 €!! El importe total de las descargas irá destinado íntegramente a AFANOC. Esta asociación tiene como objetivo buscar soluciones al conjunto de trastornos que rodean al cáncer infantil. Está formada por padres, amigos y familiares de niñas y niños afectados por esta terrible enfermedad. Os invitamos que visitéis su WEB para que podáis comprobar el fantástico trabajo que realizan así como todos los proyectos y servicios que tienen actualmente entre manos.


Para descargarte el álbum Musicroní2ate!, solo tienes que entrar a la página Bandcamp (clicar encima) de Música Crónica, darle al "Buy Now" y colaborar con 5€ (o más).

Desde Las Piedras de la Ágora (www.humbertsanz.com) te pedimos que adquieras este impresionante recopilatorio. También nos gustaría que le dieras máxima difusión al álbum: en medios públicos, redes sociales, etc. Desde este blog, también quedamos a vuestra disposición para aclarar cualquier duda que tengáis al respecto. ¿Muchas gracias por vuestra colaboración!

Quiero terninar este post tan especial con una frase del bueno David: "La MÚSICA es necesaria para nuestras VIDAS… pero si es SOLIDARIA, además, ¡puede salvarlas!".

16 comentarios:

  1. Moltes gràcies per la difusió d'aquest projecte que amb tanta il·lusió hem encarat tan el meu company a la web el David Prat com jo mateix. Voldria donar les gràcies també una vegada més a les 20 bandes que molt generosament amb volgut col.laborar amb aquesta causa solidaria i recomanar aquest disc, a més de per la seva missió solidaria per a lluitar contra la malaltia, per la seva qualitat indiscutible.
    Les teves paraules envers a mi m'han afalagat molt encara sóc conscient de que no pots ser objectiu per l'amistat que ens uneix. Fora bromes, et felicito per la teva constància i dedicació, segueix així. Visca LAS PIEDRAS DE LA ÁGORA!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. David,
      Moltes gràcies a tu per confiar sempre amb el projecte "Las Piedras de la Ágora" on hi has col·laborat activament.
      Espero que vagin molt bé les descàrregues del disc. És un honor poder haver pogut formar part com a difusió i promoció. Molta sort!
      Una forta abraçada del teu amic!

      Eliminar
  2. Apreciat amic Humbert,

    En primer lloc, m'agradaria demanar-te disculpes perquè encara no he comentat el teu article del mes passat, però aprofito aquest escrit per fer-te un doble comentari sobre aquests dos últims articles.

    Pel que fa al del mes de gener, felicitar-te, com cada mes, ja que ets un expert en investigar sobre temes poc habituals (en aquest cas, el joc del Conquest) i fer-nos entendre'ls.

    I pel que fa a l'article d'aquest mes, felicitar-te a tu, Humbert, però sobretot al teu amic, David Montserrat i al seu company, en David Prat, per l'aniversari de "Música Crónica" i pel projecte "Musicroní2ate!". De ben segur que serà un projecte que triomfarà i ajudarà a moltes xiquetes i xiquets.

    Endavant, Humbert!

    Una forta abraçada,

    Àngel.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Àngel,
      No cal que et disculpis, al contrari!, moltes gràcies per regalar-me un poc del teu preuat temps en llegir-te els meus escrits i en comentarlos.
      M'alegro que hagis trobat interessant el Conquest (com a enginyer es una opinió molt valorada) i que t'hagi agradat el projecte de l'amic David, tu... també com a músic, també has col·laborat amb programes de solidaritat, com ara la passada Marató de TV3.
      Espero veure't aviat.
      Una forta abraçada del teu amic!

      Eliminar
  3. Ostres,m'ha sorprés molt el contingut d'aquest article,tan diferent de tot el que havies publicat fins ara.Per descomptat que compraré el disc,però haurà d'esperar fins el 25 d'aquest mes que es quan cobro,ja que ara estic a dos velas(jejeje).
    M'agraden que es fagin projectes per causes tan nobles.Jo no he conegut un cas de càncer infantil però deu ser terrible,sort que els nens son molt forts i molts acaben superarant-lo i fent vida norma.N'hi ha alguns,però,que no se'n surten i es queden al camí,malauradament.
    Com has conegut aquesta revista?Sembla força interessant.Me la miraré.
    Res mes fins ara.Cuida't,salut i peles!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Robert,
      Aquest mes has sigut dels més ràpids...però (com be dius) encara et falta el del "interesantíssim" Conquest! jejeje
      Doncs sí... si pots, quan cobris, estarà molt bé si et pots fer amb el disc: val mot la pena, tu que ets un fidel oient de Radio 3, penso que t'agradarà el contingut del recopilatori i, a més, de retruc, estaràs ajudant a AFANOC.
      Moltes gràcies Robert per la teva fidelitat... per la teva amistat!
      Una abraçada!

      Eliminar
  4. Benvolgut Humbert:
    El tema de la "Música Solidària" el conec a través de l'Hospital de Sant Joan de Déu que de vegades rebo algun mail. M'agrada molt la música, però encara m'agrada més que es faci en benefici de nens amb càncer. Aquesta Associació AFANOC no la coneixia, però veig que hi ha moltes persones del món de la música implicades.
    Tot el que sigui col·laborar, endavant. És una causa molt justa i sobretot quan es tracta d'ajudar nens amb malalties greus.
    Una abraçada i fins el proper escrit.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Apreciada Maria Joana,
      M'alegra sentir aquestes paraules... i més venint d'una persona tan acostumada a implicar-se pels més necessitats.
      La música solidària és una forma preciosa per poder col·laborar en qualsevol causa... sigui quin sigui l'estil musical, sigui quina sigui la causa...
      Moltes gràcies per llegir-se el escrit i, com sempre, comentar-lo...
      Una abraçada ben forta!

      Eliminar
  5. Molt bé, Humbert.
    No és la música que m'agrada escoltar, així que no la puc valorar, però sí que és loable el desinterés personal dels diners que aconsegueixin de la venda dels seus discos donant-los a una causa com aquesta.
    Felicitats.
    Una abraçada
    Jordi

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jordi,
      Es una alegria, un mes més tenir-te entre aquestes línies... moltes gràcies per llegir-te tots els meus posts, moltes gràcies per comentar-los!
      Sí, jo tampoc soc massa de l'escena "Indy", però penso que l'estil es totalment secundari al pes de l'objectiu del disc... a més, si vols saber un secret, un cop escoltes les 20 cançons del recopilatori et sorprenen gratament... i, sinó, es quedarà igualment el cor content de haver pogut contribuïr a la noble causa del projecte d'aquest gran àlbum.
      Una abraçada!

      Eliminar
  6. Molt sovint llegeixo el teu blog i aquest cop no puc evitar escriure alguna cosa.
    Com a pare amb un nen amb càncer infantil només puc agrair qualsevol acció que es faci en aquest sentit. Tot i que s'ha avançat en els darrers anys, el càncer infantil requereix de molta investigació encara. Afecta a una part de la població que mai hauria de saber d'aquest mal.
    Cada dia ens donen lliçons de força, coratge i valentia. Son nens, però sovint son molt mes forts que nosaltres els pares.
    Moltes gracies per tot.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Alex,
      No tinc el plaer de conèixet personalment, però estic emocionadíssim per les teves paraules... pel teu testimoni...
      Fa més de 5 anys vaig inaugurar aquest blog i, cada mes, he anat publicant escrits que, en moltes ocasions, ni sabia el perquè ho feia o ni si valia la pena continuar fent-ho... Però, son comentaris com el teu el que em fan reactivar, el que em fan seguir il·lusionat en continuar escrivint.
      Les teves paraules en primera persona, ens han de fer -encara més!- reaccionar per seguir lluitant per eradicar aquesta lacra... com tan bé dius, em d'aprendre dels nostres fills: dels nens i nenes que han hagut de passar per aquest dolorós tràngol... en no decaure, seguir lluitant, sense perdre mai el somriure... l'esperança.
      Alex, tot i que no ens coneixem, quedo a la teva disposició pel que necessitis i pots comptar sempre amb les Pedres de l'Àgora.
      Moltíssimies gràcies per llegir-te meus escrits habitualment... moltíssimes gràcies per haver comentat aquest.

      Eliminar
  7. Felicitats Humbert per aquest post tant solidari i també moltes felicitats al David, un per fer-ne difusió i l’altre per creure en aquests projectes solidaris i ajudar aquesta associació.

    A vegades el dia a dia no ens fa veure com som molt afortunats de tenir salut i sobretot si parlem dels més menuts que tots en tenim a prop, ja siguin fills, nebots… I lo dur que pot ser les estades als hospitals, metges… i sempre s’agraeix tenir algú al teu costat.

    Seguiu així tots dos!

    I a tu Humbert, espera el teu nou post que sempre m’agrada molt llegir i comentar!

    Una gran abraçada!

    Marta

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Marta,
      Moltes gràcies a tu per llegir-te els meus escrits i treure temps a la teva apretada agenda per deixar-hi un comentari.
      Feia temps que volia tornar a col·laborar amb el David (ho em anat fent periòdicament) i al conèixer que preparava aquest altruista projecte vaig pensar que seria una ocasió molt bona per tornar a fusionar els nostres 2 blocs.
      Espero no tenir que acompanyar-te als hospitals, però quan ho necessitis saps que tindràs el meu suport.
      Petons!

      Eliminar
  8. Humberto Sanz García3 de marzo de 2015, 11:51

    Benvolgut Humbert, sempre m'ha sorprés i m'ha agradat la varietat dels teus escrits. Però aquest cop he de fer un punt i apart. Coneixia per tu les aficions musicals del David, encara que era desconeixedor de la seva gran humanitat i dels seus esforços per fer un món millor.
    Aquesta causa és molt important, totes les bones causes ho són, però aquesta intenta ajudar els nens, els més innocents. Sembla injust que un nen hagi de trobar-se amb aquesta enfermetat terrible.
    Tot el que feu per deixar el món una mica millor del que l'heu trobat estarà ben fet. Endavant David i a tú, Humbert, gràcies per ajudar, fes-ho sempre que puguis, a estes bones causes.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estimat pare,
      Moltes gràcies a tu per llegir-te tots els meus escrits i per deixar la teva opinió...
      M'alegro que t'hagi agradat l'escrit i que la iniciativa del bloc del David t'hagi semblat interessant... m'alegro que t'hagis posat tan transcendent...
      Bé, espero que el pròxim post sigui també del teu interès...
      Una forta abraçada!

      Eliminar